ALMANCA DERS KİTABI İNCELEMESİ

İzlence Formu

Ders Adı ALMANCA DERS KİTABI İNCELEMESİ Kod ALOG4026
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Konu alanında MEB tarafından onaylanmış ve ilk ve orta dereceli okullarda kullanılan yabancı dil olarak Almanca ders kitaplarının ve öğretim programlarının eleştirel bir bakış açısı ile incelenmesi; kitapların içerik, dil, öğrenci seviyesine uygunluk, format, çekicilik, anlamlı öğrenmeye katkısı, öğretimde kullanım kolaylığı, vb. açılarından incelenmesi ve değerlendirilmesi.

İçerik

Ders kitabı inceleme ölçütleri, ölçütlere dayanarak Almanca ders kitaplarının analizi, amaca, seviyeye v.b. göre Almanca ders kitabı seçimi. Konu alanında MEB tarafından onaylanmış ve ilk ve orta dereceli okullarda kullanılan yabancı dil olarak Almanca ders kitaplarının ve öğretim programlarının eleştirel bir bakış açısı ile incelenmesi; kitapların içerik, dil, öğrenci seviyesine uygunluk, format, çekicilik, anlamlı öğrenmeye katkısı, öğretimde kullanım kolaylığı, vb. açılarından incelenmesi ve değerlendirilmesi.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş, Grup çalışması, Bireysel çalışma, Soru/yanıt

Kaynaklar

Duszenko, Maren. : Lehrwerkanalyse. Langenscheidt Verlag. München, Erprobungsfassung Neuner, G., Kast, B. (Hrsg.) : Zur Analyse, Begutachtung und Entwicklung von Lehrwerken für den fremdsprachlichen Deutschunterricht, Langenscheidt Verlag. München 1994 Kılıç, A., Seven, S.: Konu Alanı Ders Kitabı İncelemesi, Pegem Akademi , 2008 Yabancı Dil Olarak Almanca Öğretiminde günümüzde kullanlan ve çeşitli düzeylere yönelik ders kitapları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024