GEOMETRİ ÖĞRETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı GEOMETRİ ÖĞRETİMİ Kod IMOG2012
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Geometri öğrenimi ve öğretiminde kurama, uygulamaya ve alan terminolojisine yönelik kapsamlı içerik bilgisini kazandırmak. Gereksinim duyulduğunda yeniden bu bilgiyi yapılandırarak, eğitsel amaçlar ve öğrencilerin matematik yeterlilik düzeyleri ve olası gereksinimleri doğrultusunda geometri ile ilgili etkili plan, yöntem, materyal, etkinlik ve değerlendirme örnekleri geliştirebilmelerini sağlamak.

İçerik

Geometri öğretimi dersi diploma programının yeterlilikleri arasında yer alan matematiği günlük hayatla ilişkilendirebilmek ve alanı ile ilgili konularda yapıcı değerlendirmelerde bulunabilmek için gereksinim duyulan eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerine sahip olmak gibi yeterliliklere katkı sağlayacak, öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirerek matematiğe bakış açılarını değiştirecek bir içeriğe sahiptir.

Öğretim Yöntemleri

"Dersin kuramsal bilgi kısmı öğretim elemanı tarafından belirlenen bir kaynak kullanılarak verilecektir Öğrencilere kaynak tarama yaptırılacaktır Öğrencilerin çeşitli konu başlıklarında geometri öğretimine örnek oluşturabilecek sunumlar hazırlaması sağlanacaktır. Öğrencilerin mevcut Geometri ders kitaplarını incelemeleri ve tartışmaları sağlanacaktır.

Kaynaklar

Foundation of Geometry, David Hilbert, 1950, The Open Court Publishing Company

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024