GELİŞİM PSİKOLOJİSİ II

İzlence Formu

Ders Adı GELİŞİM PSİKOLOJİSİ II Kod RVPD2013
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin temel amacı ergenlik döneminin bio-psiko-sosyal süreçlerini öğrencilere tanıtmaktır. Dersi alan öğrencilerin ergenlik döneminin bağlamsal ve toplumsal doğası, bu dönemdeki bilişsel, biyolojik ve cinsel değişimler, dönemin temel meselelerinden kimlik, özerklik ve yakınlık ile bu dönemdeki aile-okul-akran ilişkileri hakkında bilgi edinmeleri ve gençlik döneminin gelişimsel anlamını bütünsel bir bakış açısıyla açıklayabilmeleri amaçlanmaktadır.

İçerik

Ergenlik dönemine ilişkin kuramsal yaklaşımlar, İlk-orta-ileri ergenlik (beliren yetişkinlik) dönemi özellikleri, Ergenlik döneminde toplumsal gelişim, Ergenlik döneminde fiziksel-cinsel gelişim, Ergenlik döneminde bilişsel gelişim, Ergenlik döneminde kimlik-özerklik-yakınlık, Ergenlik döneminde aile ilişkileri, Ergenlik döneminde akran ilişkileri, Ergenlik döneminde romantik ilişkileri, Ergenlik döneminde okul ve başarı, Ergenlik ve Yetişkinliğe geçiş,Ergenlik dönemine ilişkin sosyo-ekonomik ve kültürel konular, Ergenlik dönemine ilişkin temel psiko-sosyal sorun alanları, Ergenlik dönemi sorunlarına yönelik müdahale yaklaşımları.

Öğretim Yöntemleri

Tartışma, Sunum, Ödev

Kaynaklar

Laurance Steinberg: Ergenlik. (İmge yay.) Adnan Kulaksızoğlu: Ergenlik Psikolojisi (remzi) Haluk Yavuzer: Gençleri Anlamak (remzi)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024