OKULLARDA GÖZLEM

İzlence Formu

Ders Adı OKULLARDA GÖZLEM Kod RVPD2014
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

1.Gözlem yapma becerisinin kazanılması 2.Uygun, nesnel gözlem kayıtları tutma becerisinin kazanılması. 3.Gözlem kayıtlarında kullanılacak değişik teknikleri kullanma becerisini kazanmak. 4.Gözlem yaparken uyulması gereken etik değerlerin kazanılması 5.Okulların yapı ve işleyişinin anlaşılması 6.Okul rehberlik servisinin işleyişinin ve görevlerinin anlaşılması 7.Okullarda görev yapan personelin rehberlik çalışmalarına yönelik faaliyetlerinin anlaşılması 8.Öğrencilerin sorun ve beklentilerinin gözlem yolu ile öğrenilebilme becerisinin kazanılması.

İçerik

Gözlem ve diğer veri toplama tekniklerini kullanarak, rehberlik servisi ve çalışmalarının, okulun genel işleyişinin ve idari faaliyetlerinin anlaşılması.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yoluyla, Buluş yoluyla, Araştırma-inceleme, Rapor Hazırlama, Soru Cevap, Düz Anlatım, Sokratik Tartışma. Grup Tartışması, Beyin Fırtınası. Drama. Örnek olay incelemesi.

Kaynaklar

Yrd. Doç. Dr. Cengiz POYRAZ, Okullarda Gözlem Teknikleri Ders Notları. Ziya Selçuk (2005), Okul Deneyimi, PegemA yayıncılık. Okul Deneyimi I Gözlem Formları, (1998) Yök Kitapçığı www.meb.gov.tr

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024