REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA

İzlence Formu

Ders Adı REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA Kod RVPD2009
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin temel amacı öğrencilere rehberlik ve psikolojik danışmanın çalışma alanını genel hatlarıyla tanıtmaktır. Derste rehberlik ve psikolojik danışmanın özellikle okul ortamında ve eğitimsel süreçlerdeki uygulamalarına vurgu yapılmaktadır. Ders, PDR?nin ortaya çıkışı, danışmanlık ve rehberliğin anlamı, işlevleri, çalışma alanları, roller, çeşitli alanlara uygulamalar ve disiplinde kullanılan temel yöntemlerin ele alınması amaçlanmaktadır.

İçerik

Bu dersin temel amacı öğrencilere rehberlik ve psikolojik danışmanın çalışma alanını genel hatlarıyla tanıtmaktır. Derste rehberlik ve psikolojik danışmanın özellikle okul ortamında ve eğitimsel süreçlerdeki uygulamalarına vurgu yapılmaktadır. Ders, PDR’nin ortaya çıkışı, danışmanlık ve rehberliğin anlamı, işlevleri, çalışma alanları, roller, çeşitli alanlara uygulamalar ve disiplinde kullanılan temel yöntemlerin ele alınması amaçlanmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Tartışma, Sunum, Ödev

Kaynaklar

Binnur Yeşilyaprak: Eğitimde rehberlik hizmetleri (nobel) Rengin Akboy & Ebru İkiz: Psikolojik danışma ve rehberlikte çağdaş bir anlayış (nobel)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024