TOPRAK KORUMASI

İzlence Formu

Ders Adı TOPRAK KORUMASI Kod ORMU3027-A
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi İBRAHİM YURTSEVEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu derste, Orman Mühendisliği uğraşılarının ana unsurlarından birisini oluşturan vejetasyon örtüsünün tutunup geliştiği ve beslendiği ortamı oluşturan toprakların nasıl korunduğu ve koruyucu bir kullanım altında tutulabileceği ile bu ortamın devamlılığının nasıl sağlanacağı ile ilgili öğretilerin verilmesi amaçlanmaktadır.

İçerik

Erozyon, sedimentasyon ve çölleşme ülkemizin önemli çevre sorunlarıdır. Bu derste toprak korumanın önemi, esasları ve önleme yöntemleri anlatılmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap, resimli örneklerde tartışma.

Kaynaklar

Balcı, A.N., 1996. Toprak Koruması Ders Kitabı, İ.Ü. Yayın No:3947, Orman Fakültesi Yayın No:439, İstanbul, 490 pp. Morgan, R. P. C. (2009). Soil erosion and conservation. John Wiley & Sons. Held, R. B., & Clawson, M. (2013). Soil conservation in perspective (Vol. 4). Routledge. Sander, G. C., Rose, C. W., Hoghart, W. L., Parlange, J. Y., & Lisle, I. G. (2014). Mathematical soil erosion modeling. Water interactions with energy Environment, Food and Agriculture, 2. Blanco-Canqui, H., & Lal, R. (2008). Principles of soil conservation and management. Springer Science & Business Media.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024