ORMAN YOLLARI

İzlence Formu

Ders Adı ORMAN YOLLARI Kod ORMU3017-B
Kredi 3 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MESUT HASDEMİR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, tüm ormancılık çalışmalarının gerçekleştirilebilmesi için ana tesis olan orman yollarının amaca uygun, emniyetli ve ekonomik bir şekilde planlanması, inşası ve bakım-onarımı ile ilgili konuların aktarılmasıdır.

İçerik

Orman yollarının ormancılık çalışmaları bakımından önemi, planlanması, inşası, periyodik bakım ve onarım çalışmaları, orman yollarının inşaası-bakım ve onarım çalışmalarında iş bilgisi ve iş güvenliği, orman yollarının yapım maliyeti, orman yollarında kullanılan sanat yapıları, orman yollarının inşasında kullanılan makinalar, makinaların maliyet analizleri, orman yollarının drenajı, drenaj yapıları.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile öğretim, Tartışma, Soru-cevap, proje çalışması

Kaynaklar

Bayoğlu, S., 1997: Orman Transport Tesisleri ve Taşıtları. İ.Ü.Orman Fakültesi yayın No: 434, İstanbul. Erdaş, O., 1997: Orman Yolları (Cilt I-II). Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Yayın No:26, Trabzon. Bayoğlu, S., 1996: Orman Nakliyatının Planlaması. İ.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü Yayın No:8, İstanbul.· OGM, 2008: Orman Yolu Teknik Şartnameleri. Orman Genel Müdürlüğü Yayınları, 292 Sayılı Tebliğ, Ankara. Kramer, W.B., 2001: Forest Road Contracting, Construction and Maintenance for Small Forest Woodland Owners. Oregon State Univeristy, Forest Research Laboratory, No: 35, USA. Anonim, 2002: Forest Road Enginnering Guidebook. Forest Practices Code of British Columbia, British Columbia. FAO, 1998: A Manual fort he Planning, Design and Construction of Forest Roads in Steep Terrain. FAO Paper No:40, Rome.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024