ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA II-I

İzlence Formu

Ders Adı ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA II-I Kod TIPF2277
Kredi 1 AKTS 1
Z/S Seçmeli Teorik Saat 1
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. HÜLYA GÜL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Toplumda ilgiyle dinlenmek, saygıyla kabul görmek, tercih edilmek ve başarılı bulunmak herkesin en temel isteğidir. Bunu sağlayan en önemli faktörlerden biri de etkili ve güzel konuşma becerisidir. Hekimler, bir yandan işlerini hakkıyla yapmaya çalışırken diğer yandan çalışma ortamında bulunan gerek hastalar gerekse çalışma arkadaşlarıyla sürekli sözlü iletişim içerisinde bulunmaktadırlar. Bu bağlamda bu dersin amacı, Tıp Fakültesi öğrencilerine bilgi birikimlerini, duygu ve düşüncelerini, güzel konuşma yolu ile etkin bir şekilde ve evrensel kurallara uygun olarak anlatma beceri ve alışkanlığını kazandırmaktır.

İçerik

İyi bir kariyer sahibi olmayı hedefleyen öğrenciler için, güzel ve etkin konuşmayı bilmenin, günümüzdeki rekabet ortamında giderek artan bir önemi bulunmaktadır. Bunun içinde etkili ve güzel konuşma eğitimini gençken, öğrencilik yıllarında almak yerinde bir yaklaşım olur. Konuşma sanatını öğrenmek, kişilerin iletişim kurma yetilerini arttırarak onlara farklı ortamlara çekinmeden girme, karşısındaki kişi tarafından doğru anlaşılarak, kabul görme olanağı sağlamaktadır. Ayrıca, bu konuda aldıkları eğitim ile ileride toplumla sürekli iletişim halinde olması ve göz önünde bir konumda görev alması beklenen tıp öğrencileri, topluluk karşısında konuşurken özgüvenli olmayı, etkili ve güzel konuşma becerilerini geliştirmeyi öğrenmektedirler

Öğretim Yöntemleri

İnteraktif yöntemle ödev ve uygulamalı sunumlar şeklinde

Kaynaklar

1. Topçuoğlu F, Özden M. Diksiyon ve Konuşma Eğitimi, 1. Baskı, Pegem Kademi, Ankara, 2012. 2. Er S. Etkili ve Güzel Konuşma Sanatı, 1. Baskı, 2012.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024