KAMU HARCAMA HUKUKU İLKELERİ

İzlence Formu

Ders Adı KAMU HARCAMA HUKUKU İLKELERİ Kod MLHH7015
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SALİM ATEŞ OKTAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bütçe ve Kamu Harcamaları Hukuku’nun başlıca kavram ve kurumlarının, temel güncel sorunlar çerçevesinde detaylı olarak incelenmesi amaçlanmaktadır.

İçerik

Ders kapsamında öğrencilerin aktif katılımı ile birlikte temel olarak aşağıdaki konular işlenmektedir: 1. Bütçenin Gelişimi, İşlevleri ve Anayasal Temelleri 2. Bütçenin Uygulanması ve Denetimi 3. Kamu Harcamaları ve İhaleleri 4. İhale Usulleri ve Süreci

Öğretim Yöntemleri

Dersler, öğrencilerin aktif katılımları ile birlikte çeşitli konu anlatımları ve konular üzerinde tartışma yapılması şeklinde işlenmektedir. Öğrencilerden, seçtikleri belirli bir konu ile ilgili çalışma hazırlamaları ve sunum yapmaları istenilmektedir.

Kaynaklar

GÜLSEN GÜNEŞ, KAMU MALİYESİ HUKUKU DERS NOTLARI. AHMET KESİK, ERDOĞAN ÖNER, KAMİL MUTLUER, BÜTÇE HUKUKU, İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI, 2006. OSMAN PEHLİVAN, KAMU MALİYESİ, DERYA YAYINLARI, 2009. İSMAİL TÜRK, KAMU MALİYESİ, TURHAN KİTABEVİ, 2008. KENAN BULUTOĞLU, KAMU BÜTÇESİ, KAMU HARCAMALARI, KAMU BORÇLARI, Batı Türkeli Yayıncılık, İstanbul 2004.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024