Ders Adı | AVRUPA BİRLİĞİ MÜKTESEBATINDA SU ÜRÜNLERİ | Kod | SBSİ7008 |
Kredi | 3 | AKTS | 8 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 3 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. ÖZKAN ÖZDEN |
Dersin Veriliş Türü | |||
Taze ve İşlenmiş su ürünleri-sanayi entegrasyonu. AB tüketim kalıpları ve tüketici tercihi. AB gıda mevzuatı içinde su ürünlerinin yeri, su ürünleri piyasalarında rekabet ve gıda olarak su ürünlerini işleyen işletmelerin mevzuata uyum süreci, Gümrük Birliği ve tam üyelik çerçevesinde Türkiye? nin AB su ürünleri mevzuatına uyum sorunu ortaya konacaktır.
Avrupa Birliği (AB) nin politik oluşumu ve sosyo-ekonomik yapısı. Ortak su ürünleri politikası.
Sunum yöntemiyle öğretme
Çelikkale, S., Düzgüneş, E., Okumuş, İ., 1999. Türkiye Su Ürünleri Sektörü ve Avrupa Birliği İle Entegrasyonu, ISBN 975-512-404-7 Avrupa Birlği Balıkçılık Müktesebat Rehberi, Bandırma Ticaret Odası Bandırma.