İNSAN İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM YÖNTEMLERİ

İzlence Formu

Ders Adı İNSAN İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM YÖNTEMLERİ Kod AYAS1001
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. YILDIZ DİLEK ERTÜRK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders ile, öğrencilere günlük yaşamda karşılaşacakları iletişim zorluklarıyla başa çıkmaları için gerekli becerileri ve bilgileri sağlamaktır. Öğrencilere etkili iletişim yoluyla daha sağlıklı ilişkiler kurma, anlaşmazlıkları çözme ve karşılıklı anlayışı artırma becerilerini kazandırmak hedeflenmektedir. Sosyal psikolojil bakışı devamı niteliğinde olan bu dersin amacı; Kişilerarası ilişkilerde, iletişimin gerekliliğini ortaya koyarak iletişim sürecini anlamak, kendini tanımanın önemini kavramak ve iletişim becerilerinin geliştirilmesidir. Ders, iletişim ve kişilerarası iletişim kavramını, sözlü-sözsüz iletişim, tutum, algı, kültür ve iletişim arasındaki ilişkiyi,psikoloji kuramları açısından ele almaktadır. İletişim etkinliği içinde kişilerarası iletişim çok önemli bir başlığı oluşturmaktadır. Kişilerarası iletişim kavramı, ilgili kuramsal ve kavramsal çerçeve ile ders akışı içinde tartışılmaktadır.

İçerik

Kişilerarası ilişkilerde, iletişimin gerekliliğini ortaya koyarak iletişim sürecini anlayabilmek, kendini iyi tanımanın önemini kavrayarak, toplumu tanımada ki anlamının belirtilmesi için, kişilerarası iletişim kuramları, çeşitli okumalar, film gibi görseller ve uzman konuklarla söyleşilerle desteklenmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım,Soru-Cevap, Tartışma, Yaratıcı drama, Etkileşimli grup yaşantısı Öğrenci sunumları

Kaynaklar

Güncel makale ve ders kitapları...İşlenen konunun içeriğine göre okuma kitapları değişmektedir. Güncel makaleler ve son beş yılın konuya ilişkin yayın taramaları. Davranışlarımız ve Biz: Sosyal Psikoloji Bakışıyla Kalabalık İçinde Ben Olmak, Pozitif Yayınları...

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024