SU ÜRÜNLERİNİN KALİTE VE GÜVENLİĞİNDE ENSTRÜMENTAL ANALİZLER

İzlence Formu

Ders Adı SU ÜRÜNLERİNİN KALİTE VE GÜVENLİĞİNDE ENSTRÜMENTAL ANALİZLER Kod SBSİ9007
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 2
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ÖZKAN ÖZDEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Su ürünlerinde kullanılan enstrümantal analiz tekniklerinin öğretilmesi

İçerik

Su ürünlerinde kalite, kontrol ve takip amaçlı kullanılan spektrofotometrik metotlar; UV-VIS vs., kromotografik metotlar: gaz kromatografisi (GC/GCMS), yüksek basınçlı sıvı kromotagrafisi (HPLC/HPLCMS) ve diğer önemli enstrümantal yöntemlerinin uygulamalarına yer verilecektir.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yoluyla öğretme, laboratuvarda buluş yoluyla öğrenme

Kaynaklar

Gey, H.M., 1998. Instrumentelle Bioanalytik, ISBN 3-528-06873-6 Gottwald, W., 1993. RP-HPLC für Anwender, ISBN 3-527-28518-0 Primer, A. 2001. HPLC for Food Alaysis, Agilent Technologies Publication Number 5988-3294EN Wrolstad, et al., 2005. Handbook of Food Analytical Chemistry, ISBN 0-471-72187-5

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024