ANATOMİ II

İzlence Formu

Ders Adı ANATOMİ II Kod VTRN1144
Kredi 7 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 6 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. KİFAYET OYA KAHVECİOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Veteriner Hekimlikte çok önemli yeri olan dolaşım,solunum,sindirim,boşaltım, genital,sinir, endokrin sistemi,meme,duyu organları (sus, equidae, ruminant, canis ve balık) ve kanatlı hayvan hastalıklarının daha kolay teşhis ve tedavi edilebilmesi için bu sistemlerin anatomik yapı ve fonksiyonel özelliklerinin ayrıntılarıyla öğretilmesi amaçlanmıştır.

İçerik

Dolaşım sistemi, solunum sistemi, boşaltım sistemi, dişi ve erkek genital sistem , sinir sisteminde görev alan organların anatomik yapıları teorik olarak ele alındıktan sonra, aynı konuların uygulamaları kadavra ve maketler üzerinde gösterilir. Memenin, gözün, tırnağın, kulağın ve deri oluşumlarının anatomileri verilir. Kanatlı hayvanların anatomisi de kapsamlı bir şekilde anlatılarak tamamlanır.

Öğretim Yöntemleri

Teorik ve uygulama

Kaynaklar

1-Getty R., 1975: Sisson and Grossman's : the anatomy of the domestic animals. 5th ed. Philadelphia 2-Popesko P., 1977: Atlas of topographical anatomy of the domestic animals. W. B. Saunders. Philadelphia. US. 3-Dursun N.,1995: Veteriner Anatomi 2. Medisan Yayınevi. Ankara. 4- Çalışlar T., 1996: Evcil Hayvanların Anatomisi (Genel). İ.Ü. Basımevi. İstanbul. 5- Çalışlar T., 1995: Evcil Hayvanların Sistematik Anatomisi. İ.Ü. Basımevi. İstanbul. 6-Bahadır A.,Yıldız H 2004:Veteriner Anatomi II (hareket Sistemi). Ezgi Yayınları. Bursa. 7- Taşbaş M., 1996: Veteriner Aesthesiologia. Tamer Yayınları. Ankara.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024