ANATOMİ I

İzlence Formu

Ders Adı ANATOMİ I Kod VTRN1135
Kredi 6 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 6 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. KİFAYET OYA KAHVECİOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Vücudu oluşturan kemik, eklem, kıkırdak ve kasların yapılarının bilinmesi ve hayvan türleri arasındaki farklılıkların değerlendirilmesi.

İçerik

Bu ders osteoloji, arthroloji, chondroloji ve myolojiyi kapsar. Kemik biliminde evcil memeli hayvanların (sus, equidae, ruminant, canis ve balık) iskelet kemiklerinde makroskopik yapılar ile türler arasındaki farklılıklar incelenir. Eklem biliminde iskelet kemikleri ile fonksiyonel bağlantıları incelenir. Kıkırdak biliminde kıkırdakların özellikleri incelenir. Kas biliminde genel kas tanımlanması, kas çeşitleri, kasların makroskobik yapıları, isimleri, fonksiyonları ve iskelet sisteminin aktif hareketi incelenir.

Öğretim Yöntemleri

Teorik ve Uygulama

Kaynaklar

1-Getty R., 1975: Sisson and Grossman's : the anatomy of the domestic animals. 5th ed. Philadelphia 2-Popesko P., 1977: Atlas of topographical anatomy of the domestic animals. W. B. Saunders. Philadelphia. US. 3-Dursun N.,1996: Veteriner Anatomi 1. Medisan Yayınevi. Ankara. 4- Çalışlar T., 1996: Evcil Hayvanların Anatomisi (Genel). İ.Ü. Basımevi. İstanbul. 5- Çalışlar T., 1995: Evcil Hayvanların Sistematik Anatomisi. İ.Ü. Basımevi. İstanbul. 6- Bahadır A.,Yıldız H., 2004:Anatomi 1(Hareket Sistemi). Ezgi Yayınları. Bursa.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024