ZOOLOJİDE MÜZE TEKNİKLERİ

İzlence Formu

Ders Adı ZOOLOJİDE MÜZE TEKNİKLERİ Kod BYLJ4277
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 1
Uygulama Saat 0 Lab Saat 4
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. OYA ÖZULUĞ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Zoolojik materyalin korunması ve saklanmasına yönelik teknikleri öğrenmek, koleksiyon oluşturma, zolojik müze tekniklerini öğrenmek

İçerik

1-Müze materyali toplamada kullanılan yöntemler ve uyulması gereken kuralları öğrenir. 2-Zooloji müzesi koleksiyon ve sergi bölümlerinin tanır ve özelliklerini öğrenir. 3-Omurgasız hayvanların ve böceklerin müze materyali olarak hazırlanmasını öğrenir.4-Omurgalılardan balık kurbağa ve reptil örneklerinin fiksasyon yöntemlerini öğrenir.5-Kuşların ve Memelilerin müze materyali olarak hazırlanmasını öğrenir.6- Müze örneklerinin temizliği bakım ve onarımını öğrenir.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap, laboratuar çalışması

Kaynaklar

Çanakçıoğlu, H. (1993). Böceklerin Toplama ?Preparasyon Muhafaza ve Teşhisi, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Yayınları No: 422, 616s. Demirsoy, A. (1992). Yaşamın Temel Kuralları, Cilt 2 / Kısım 2, Omurgasızlar-Böcekler, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Meteksan Ltd. Şirketi, Ankara, 941s. Demirsoy, A. (1998). Yaşamın Temel Kuralları, Cilt 2 / Kısım 1, Omurgasızlar (Böcekler Dışında), Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Meteksan Ltd. Şirketi, Ankara, 1210s. Hangay, G., M. Dingley (1985). Biological Museum Methods Vol 2, Plants, Invertebrates and Techniques, academic Press, Australia, 320pp. Hangay, G., M. Dingley (1985). Biological Museum Methods Vol 1, Vertebrates, Academic Press, Australia, 320pp. Lincoln, R. J., J. G. Sheals (1979). Invertebrate Animals Collection and Preservation, Cambridge University Pres, 150pp. Gülen Ö.K. 1985. Biyolojik Koleksiyonlar ve laboratuvar teknikleri. Hacettepe-Taş Kitapçılık Ankara.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024