BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ Kod BYLJ4142
Kredi 4 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 2
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. GÜL ÖZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

21.yy'da Bitki biyoteknolojisinin öneminin vurgulanması,Bitki Biyoteknolojisiyle ilgili temel kavramların verilmesi, biyolojik sistemlerin teknolojide kullanım alanlarının saptanması, Bitkilere gen aktarım yöntemlerinin anlaşılması, GDO ve etik ve hukuki yönlerinin öğrenilmesi, bitki ıslah yöntemlerinin açıklanması, genetik mühendisliği alanındaki son gelişmelerin aktarılması, diğer bilim dallarıyla olan ilişkinin belirlenmesi

İçerik

Bitki Biyoteknolojisinde temel kavramların açıklanması, bitki doku kültürü ve uygulamaları, genetik mühendisliğinin temel ilkeleri ve bitkilere uygulanması, gen izolasyonu ve gen aktarım yöntemleri, günümüzdeki konumu ve etik açıdan değerlendirilmesi.

Öğretim Yöntemleri

Sözlü ve bilgisayar destekli (görsel) sunum, laboratuvarda uygulamalı öğretim,tartışma, soru-cevap ödev çalışması

Kaynaklar

Babaoğlu, M., Gürel, E. ve Özcan, E. 2001. Bitki Biyoteknolojisi. I. Doku Kültürü ve Uygulamaları. Selçuk Üniversitesi Vakfı Yayınları. Özcan, S., Gürel, E. ve Babaoğlu, M., 2002. Bitki Biyoteknolojisi. II. Doku Kültürü ve Uygulamaları. Selçuk Üniversitesi Vakfı Yayınları. Hatipoğlu, R. 2005. Bitki Biyoteknolojisi. Çukurova Üniversitesi, genel yayın No. 197. Lindsey, K. 1991. Plant Tissue Culture. Supplement 7. Kluwer Academic Publisher. London. Slater, A., Scott, N. ve Fowler, M. 2003. Plant Biotechnology. The Genetic Manipulation of Plants. Oxford Universety Press, New York. Smith, R.H. 2000. Plant Tissue Culture. Techniques and Experiment. Second Edition. Academic Press, London.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024