KARA EKOLOJİSİ I

İzlence Formu

Ders Adı KARA EKOLOJİSİ I Kod BYLJ4305
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ERDAL ÜZEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

1960 yılları başında "Doğa; tükenmez bir kaynak ve atıkların bırakılabileceği sonsuz bir çukur olarak düşünülüyordu. Ancak 1960'lı yılların sonuna doğru biyolojik kaygılar " Doğayı koruma düşüncesi ön plana çıkmış ve bu hareket büyük bir destek görmüştür.

İçerik

"21. yüzyılda dünya ülkelerinin acil çözümler bekleyen en büyük sorunlarının başında, her geçen gün hızla artan çevre kirliliği ve yaşamı olumsuz yönlerde etkileyen ekolojik problemler olarak görülmektedir. 1960 yılları başında ""Doğa; tükenmez bir kaynak ve atıkların bırakılabileceği sonsuz bir çukur olarak düşünülüyordu. Ancak 1960'lı yılların sonuna doğru biyolojik kaygılar "" Doğayı koruma düşüncesi ön plana çıkmış ve bu hareket büyük bir destek görmüştür. Gittikçe artan nüfus ve gelişen teknolojilerin paralelinde , başta gelişmiş ülkeler olmak üzere çevre kirliliği konusunda tüm ülkeler endişelenmeye başlamışlardır. Nihayet, 1970'li yıllarda dünyamızda doğal kaynakların sınırlı olduğu fikri gelişmeye başlamış, özellikle 1980'li yılların sonunda ekonomi ile ekolojiyi entegre bir duruma getirme gereksinimi gündem konusu olmaya başlamıştır. Güncel kavramlardan biri durumuna gelen sürdürülebilirlik veya Ekolojik Kalkınma ancak "" Ekonomik aktivitelerin doğanın düzeni ile dinamik bir uyum içinde uygulanmasıyla gerçekleşebilecektir. Bu anlayış, 150 yıllık bir geçmişe sahip olan ekoloji biliminin, ancak 1970'li yıllarda güncellik kazanarak kapsamının genişlemesine ve insan-doğa ilişkilerini de incelemeye başlamasına yol açmıştır. "

Öğretim Yöntemleri

"sözlü ve sorgulamalı anlatım, Bilimsel sözlü tartışmalar, barkovizyon, ders ile ilgili internet çıktıları ve görsel sunumlar, ödevler, güncel makale ve derlemeler arazi gözlemleri "

Kaynaklar

KILIÇ M, KUTBAY G.H. 2008. Bitki Ekolojisi (Geliştirilmiş 2. baskı) Palme yayıncılık Ankara SABRİ SÖKMEN 2007. GENEL EKOLOJİ Nobel yayınları yayın no. 1160 Ankara ÖZTÜRK M.A., SEÇMEN Ö. 1997 . BİTKİ EKOLOJİSİ Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Yayınları Yayın no.141 , Bornova /İZMİR AHMET KOCATAŞ 1994. EKOLOJİ (ÇEVRE BİYOLOJİSİ) 2. Baskı. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Ders Kitapları serisi No: 142 Bornova /İZMİR GELDİAY R., KOCATAŞ A., 1975. GENEL EKOLOJİ. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Ders Kitapları serisi No: 65 Bornova /İZMİR AKMAN Y., KETENOĞLU O., KURT F., 2011. VEJETASYON EKOLOJİSİ ve ARAŞTIRMA METODLARI. PALME YAYINCILIK ANKARA Beyhan islam 2000. Ekoloji Terimleri Sözlüğü. Birleşik Yayıncılık İSTANBUL

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024