HİSTOLOJİ

İzlence Formu

Ders Adı HİSTOLOJİ Kod BYLJ2259
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 2
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. KADRİYE AKGÜN DAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Doku tipleri ve organ sistemleri yapısal ve fonksiyonel düzeyde anlatılacaktır. Bu bilgilerin laboratuvar çalışması ile görsel olarak pekiştirilmesi sağlanacaktır.

İçerik

Epitel dokusu ve bezler, esas bağ dokusu, kıkırdak dokusu, kemik dokusu, kan dokusu, kas dokusu, sinir dokusu, sindirim sistemi ve bu sistem ile ilgili bezler, endokrin sistem, solunum ve boşaltım sistemi, erkek ve dişi üreme sistemi.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile öğretim, düz anlatım, soru-cevap, laboratuvarda uygulamalı öğretim.

Kaynaklar

Sağlam, M., Aştı, R.N. Özer, A. Genel Histoloji 6. Baskı,2001. Pavelka, M., Roth, J. Functional Ultrastructure, 2005 Histoloji, Prof.Dr. O.Murathanoğlu,İ.Ü yayınlarından Fen Fak ISBN975-404-417-1. Histology, A text and atlas. M.H.Ross, Lippincott Williams&Wilkins Philadelphia, 2006. Histoloji ve Hücre Biyolojisi (A.L. Kierszenbaum) Çeviri ed. Prof. Dr. Ramazan Demir, Palme yayıncılık, 2006. Color textbook of Histology, L.P. Gartner, J.L. Hiatt,Saunders Elsevier, 2007. Basic Histology, L.C. Junqueria, J. carneiro, The McGraw-Hill Companies, 2007. Prof.Dr. Ramazan Demir (çeviri ed.) V.P.Eroschenko, diFiore'nin Histoloji Atlası fonksiyonel ilişkileriyle, Palme yayıncılık, 2013.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024