ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI

İzlence Formu

Ders Adı ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI Kod OÖOG2407
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. LÜTFÜ İLGAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin çeşitli öğretim teknolojilerinin özellikleri ile öğretim sürecindeki yeri ve kullanımını anlamaları ve öğretim teknolojileri yoluyla öğretim materyallerinin geliştirerek bunları ders içi sunumlarda kullanabilmesi.

İçerik

Öğretim Teknolojisi ile ilgili kavramlar, çeşitli öğretim teknolojilerinin özellikleri, öğretim teknolojilerinin öğretim sürecindeki yeri ve kullanımı, okulun ya da sınıfın teknoloji ihtiyaçlarının belirlenmesi, uygun teknoloji planlamasının yapılması ve yürütülmesi, öğretim teknolojileri yoluyla iki ve üç boyutlu materyaller geliştirilmesi öğretim gereçlerinin geliştirilmesi (çalışma yaprakları, etkinlik tasarlama, tepegöz saydamları, slaytlar, görsel medya (VCD, DVD) gereçleri, bilgisayar temelli gereçler), eğitim yazılımlarının incelenmesi, çeşitli nitelikteki öğretim gereçlerinin değerlendirilmesi, İnternet ve uzaktan eğitim, görsel tasarım ilkeleri, öğretim materyallerinin etkinlik durumuna ilişkin araştırmalar, Türkiye’de ve dünyada öğretim teknolojilerinin kullanım durumu.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, beyin fırtınası, büyük grup tartışması. küçük grup tartışması,öğrencilerin ders sunumları, proje, tasarım

Kaynaklar

Uzunboylu, H. (2008). Öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı. Ankara: Pegema. Kıymet S. (2008). Öğretim teknolojileri ve material tasarımı. Ankara: Anı yayıncılık. Seferoğlu, S. (2008). Öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı. Ankara: Pegema.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024