ULUSLARARASI HUKUKTA GÜNCEL GELİŞMELER

İzlence Formu

Ders Adı ULUSLARARASI HUKUKTA GÜNCEL GELİŞMELER Kod KAHU7395
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. CÜNEYT YÜKSEL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı, uluslararası hukuk temel kavramları irdelenerek uygulamada karşılaşılan güncel sorunlarla ilgili olarak öğrenciye geniş bir bakış açısı kazandırmak ve uluslararası hukukta uyuşmazlıkların çözüm yollarını araştırmaktır. Bu dersi başarıyla tamamlayan öğrenci, küresel ekonomi, siyaset ve yönetim konularını ulusal ve uluslararası hukuk kuralları ve mahkeme kararları ışığında öğrenmiş olacak, bu bilgileri güncel sorunlara uygulayabilme ve yorumlayabilme yetisine sahip olacaktır.

İçerik

Ders, uluslararası hukuk, ekonomi ve siyaset gibi disiplinler ile kesiştiği ve ayrıldığı noktalarının belirlenmesini ve uluslararası hukukta güncel gelişmeler hakkında öğrenciye geniş bir bakış açısı kazandırmayı hedeflemektedir. Derste bu bakış açısı çerçevesinde küresel hukuk ve küresel hukuku ortaya çıkaran küreselleşme olgusu üzerinde durulacak; uluslararası hukuk, ekonomi ve siyaset arasındaki karşılıklı ilişki irdelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Kaynaklar

Yusuf AKSAR, Temel Metinler ve Davalarla Uluslararası Hukuk, Seçkin yayıncılık, 2017. Hüseyin PAZARCI, Uluslararası Hukuk, 16. bs, Turhan Kitabevi, Ankara, 2017. Sevin TOLUNER, Milletlerarası Hukuk Açısından Türkiye’nin Dış Politika Sorunları, Genişletilmiş 2. Bası, Beta Y., İstanbul, 2004. (Derlenmiş makaleler kitabı) Oppenheim's International Law: Volume 1 Peace (v. 1) by Sir Robert Jennings & Sir Arthur Watts, 2008 Brownlie's Principles of Public International Law, ed.by James Crawford, 8th Edition, Oxford, 2012. The Politics of International EconomicLaw/ TomerBroude, Marc L. Busch,AmeliaPorges Kennedy, A World of Struggle: How Power, Law, and Expertise Shape Global Political Economy, Princeton University Press, 2016 Damrosch and Murphy, International Law: Cases and Materials West, Sixth Edition, 2014. Frederick Megret, “Globalization and International Law”, Max Planck Encyclopedia of International Law, Oxford University Press, 2009. Michael K. Addo (Series Editor), The Globalization of International Law, Ashgate Publishing, 2005. “Global Law” in Tilburg Law Review Volume 17 Issue 2 (2012)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024