İŞ ETİĞİ

İzlence Formu

Ders Adı İŞ ETİĞİ Kod ISU327Z
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SÜLEYMAN ÖZDEMİR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrencilerin tüm yaşamları boyunca sahip olmaları gereken, özellikle de iş piyasalarına girdikten sonra çok daha fazla oranda dikkat etmeleri gereken "iş ve çalışma ahlakı" konularına işaret etmek; eğitim ile bir toplumun ahlaki düzeyinin yükseltilebileceğine inanarak, hem kavramsal hem de uygulamalı olarak iş ve çalışma ahlakı ile ilgili bilgi aktarmaktır.

İçerik

Derste, kısaca iş ve çalışma ahlakı ile ilgili kavramsal bilgilerin ardından, günümüz iş piyasalarında iş ahlakına aykırı ne gibi uygulamalarla karşı karşıya kalınabileceği konusunda öğrencilerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunulacak, ekonomik gelişme düzeyi ile bireylerin sahip olduğu ahlaki yapı arasında bir ilişkinin olup olmadığı tartışılacak, zaman zaman iş ahlakına uygun davranışların nasıl reklam aracı olarak kullanılabildiği üzerinde de durulacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Ders anlatımı (Öğrencilerin derse aktif katılımı sağlanmakta ve görsel anlatımdan yararlanılmaktadır).

Kaynaklar

Süleyman Özdemir, İş ve Meslek Ahlakı (Ders Notları), 2012. Mahmut Arslan, İş ve Meslek Ahlâkı, Ankara, Siyasal Kitabevi, 2005. Sabri Orman (Editör), Teorik ve Uygulamalı Boyutlarıyla İş Ahlakı, İstanbul, İTO Yayını, 2009. Şevki Özgener, İş Ahlâkının Temelleri: Yönetsel Bir Yaklaşım, Ankara, Nobel Yayın Dağıtım, 2004. İGİAD, İş Ahlâkı Raporu, İstanbul, İGİAD Yayınları, 2008. Özdemir, S. (2009), "Günümüz Türkiye'sinde Akademik İş Ahlakı Çalışmalarına Genel Bakış", Teorik ve Uygulamalı Boyutlarıyla İş Ahlakı, (Editör: Sabri Orman), İstanbul, İTO Yayını, s. 301-336.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024