SAĞLIK YÖNETİMİNDE İLETİŞİM

İzlence Formu

Ders Adı SAĞLIK YÖNETİMİNDE İLETİŞİM Kod HAIT3350
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. SERGÜN KURTOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin sağlık iletişimi kavramı hakkında bilgi sahibi olması ve sağlık iletişimi alanında kampanya tasarlayabilmesi amaçlanmaktadır.

İçerik

Günümüzde giderek yaygınlaşan sağlık bilgileri artık birçok insanın dikkatini çekmektedir. Bu konuda özellikle iletişim konuksunda uzmanlaşmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü iletişim konusu hem kişiler arası alanda, hem de kurumsal alanda sağlık sektörünün büyük bir sorunun oluşturmaktadır. Derste hekim-hasta iletişiminde geçerli olan modeller ve ülkemizde uygulanan yaklaşım tartışılacağı gibi, sağlık hizmeti sunan, sivil toplum kuruluşları ve devletin sıklıkla uyguladığı iletişimi kampanyalarının teorik çerçevesi değerlendirilecek ve çeşitli örnek olaylar üzerinden bir çözümleme yapılacaktır. Derse ayrıca öğrenciler sağlık iletişimi ile ilgili kendilerinin hazırladıkları projeleri sunacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Sınıf seviyesine uygun ve bireysel ihtiyaçları göz önünde bulunduran, öğrenci merkezli, katılımlı soru cevap şeklinde tartışma ortamlı anlatısal öğretim yöntem

Kaynaklar

Sergün Kurtoğlu Haberleşme Sürecinde Basın ile Kurumlar Arasındaki İlişkinin Halkla İlişkiler Yönünden İncelenmesi, Avrupa Birliği Örneği, Yayınlanmamış Yüksek Lisans, Ünsal Oskay İletişimin ABC'si, Toplum ve Hekim Dergisi, T.C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlığın Geliştirilmesi ve Teşviki Sözlüğü, Sema Yıldırım Becerikli "Sağlık İletişimi Çalışmalarında Alımlama Analizinin Kullanımı", Osman Erol Hayran "Küreselleşme, Yoksulluk ve Sağlık", Kenan Mortan ve Tokgöz Tandoğan Sağlık Ekonomisi ve Eğitimi, Deniz Sezgin Tıbbileştirilen Yaşam Bireyselleştirilen Sağlık, Ivan Illich Sağlığın Gaspı, İrfan Erdoğan Pozitivist Metodoloji, Doğan Ergun Yöntemi Bulmak, Hüner Şencan Sosyal ve Davranışsal Bilimlerde Bilimsel Araştırma, Ruhi Selçuk Tabak Sağlık İletişimi, wikipedia.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024