DERGİ MEDYASI

İzlence Formu

Ders Adı DERGİ MEDYASI Kod GZTK4414
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ASLI YAPAR GÖNENÇ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders kapsamında dergicilik olgusu açıklanarak genel bir dergicilik tanımı yapıldıktan sonra bir derginin dergi olarak algılanmasını sağlayan ilkeler belirlenmekte; geçmişten günümüze dergicilik olgusu ve tarihçesi ele alınarak ülkemizde dergiciliğin geri kalma nedenleri üzerinde durulmaktadır. Dünyada dergicilik olgusu çeşitli ülkelerden örnekler verilerek ele alınacak ve genel dergicilik tarihi açıklanmaktadır. Ayrıca dergicilik ve gazetecilik arasındaki ayırım üzerinde durulacak benzerlik ve farklılıklar belirtilmeye çalışılmaktadır.

İçerik

Dergi haberciliğinin ele alındığı derste; dergicilik olgusu açıklanarak, dergiciliğin tarihçesi verilmekte, ayrıca gazetecilik ve dergicilik arasındaki ayırım üzerinde durulmaktadır. Renk ayrımı, cilt baskı türleri gibi teknik konular da incelenmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Ders teorik bilgilerin yanı sıra görsel anlatılacak. Dersler anlatım, tartışma ve uygulama biçiminde yapılacak, öğrencilerin derse bire bir katılmaları sağlanmaya çalışılacaktır.

Kaynaklar

Türkiye'de ve Fransa'da Dergicilik ve Kadın Dergileri, Doç. Dr. Aslı Yapar Gönenç, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Yayınları, İstanbul, 2006.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024