KRİZ VE RİSK İLETİŞİMİ YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı KRİZ VE RİSK İLETİŞİMİ YÖNETİMİ Kod HAIT4304
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. SERGÜN KURTOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Olası krizlerin yaşanmaması için önlemler alınması, krize neden olabilecek unsurların ortadan kaldırılması, çözümler üretilmesi kriz yönetiminin, çözümlerin ve gelişmelerin hedef kitle ile paylaşımı kriz iletişiminin konusunu oluşturur. Krize ilişkin tüm bu ayrıntılar bu ders kapsamında irdelemek amaçlanmıştır.

İçerik

Kriz bir kuruluşun hedeflerini tehdit eden, kuruluşun varlığını tehlikeye sokan ve kuruluşun hızla tepki göstermesi gereken özel durumdur. Krizin en belirgin özeliği beklenmedik bir zamanda ortaya çıkmasıdır. Kriz anında kuruluşun itibarının zedelenmesi söz konusudur ve çözüm için süre çok kısıtlıdır. Kriz iletişimi ise, kriz döneminde izlenecek iletişim stratejisi ve takdikler bütünüdür. Yani olası krizlerin yaşanmaması için önlemler alınması, krize neden olabilecek unsurların ortadan kaldırılması, çözümler üretilmesi kriz yönetiminin, çözümlerin ve gelişmelerin hedef kitle ile paylaşımı kriz iletişiminin konusunu oluşturur. Krize ilişkin tüm bu ayrıntılar bu ders kapsamında irdelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Derste önce kuramsal bilgiler verilmektedir ve ardından örnek uygulamalar çerçevesinde incelemeler yapılmaktadır. Anlatım, soru-cevap, sunum teknikleri kullanılmaktadır.

Kaynaklar

Mine Şimşek Narbay, Kriz İletişimi

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024