TÜRKİYE EKONOMİSİ VE AVRUPA BİRLİĞİ

İzlence Formu

Ders Adı TÜRKİYE EKONOMİSİ VE AVRUPA BİRLİĞİ Kod DITI2183
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MİTHAT ZEKİ DİNÇER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı öğrencilere Dünya ve Türkiye Ekonomisi hakkında ayrıntılı bilgiler sunmak; küreselleşme, bölgesel ekonomik bütünleşme hareketleri ile güncel ekonomik sorunları ele almak ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan itibaren gerçekleştirilen iktisat politikalarını, kamu ve özel kesimi, Türkiye deki sektörleri örneklerle ve tartışarak anlatmaktır.

İçerik

Türkiye ekonomisinin ve AB`nin yapısı anlatılacaktır. Türkiye ve AB arasındaki kurumsal ve ekonomik ilişkiler ele tartışılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Konu anlatımı ve ppt sunum.

Kaynaklar

Emin Ertürk, Iktisadi Birleşmeler Teorisi ve Türkiye?nin İçinde Bulunduğu İktisadi Birleşmeler Hareketleri(WTO-GATT, AB, ECO, KEİB, ICO, TIFTA,D-8), 2. baskı, Alfa- aktüel Yayınları, İstanbul, 1998. -Ted Walther, Dünya Ekonomisi, 1. baskı, çev:Ünal Çağlar, Alfa, 2002. -Esin Can Mutlu, Uluslararası İşletmecilik, 3.bası, Beta, İstanbul, 2008. -Rıdvan Karluk, Cumhuriyet?in İlanından Günümüze Türkiye Ekonomisinde Yapısal Dönüşüm, 12. Baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009. -Hüseyin ޞahin, Türkiye Ekonomisi, Tarihsel Gelişimi, Bugünkü Durumu, 9. baskı, Ezgi Kitabevi, Bursa, 2007.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024