9/11 ANLATILARI

İzlence Formu

Ders Adı 9/11 ANLATILARI Kod AMKE3080
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi AŞKIN ÇELİKKOL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

11 Eylül 2001 tarihinde ABD'de (Manattan, New York Şehri) 4 Nisan 1973'te kullanıma açılan Dünya Ticaret Merkez'inin İkiz Kulelerine (World Trade Center, Twin Towers) yapılan saldırıların ardından resmi ve medyatik söylem ile üretilen ve desteklenen yas ve travma gibi olguların hangi şekil ve koşullarda işlendiğini ve bu olguların 11 Eylül sonrası kaleme alınan edebiyat metinleri ile olan ilişkileri irdelenir.

İçerik

Ders, 11 Eylül 2001 saldırılarını Amerika Birleşik Devletleri'nin tarihsel süreci içerisinde değerlendirmeye alarak, edebiyat metinlerini tarihsel bir bakış açısı ile yorumlamaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, Soru - cevap ve tartışma

Kaynaklar

Sigmund Freud, “Traumatic Fixation—The Unconscious,” Marc Redfield, “Virtual Trauma: The Idiom of 9/11” pp. 55 – 71. Sabine Sielke, “Why “9/11 is [not] unique,” or: Troping Trauma.” The 9/11 Commission Report, “Inside the Four Flights,” Craig A. Warren, “‘It Reads like a Novel’: The “9/11 Commission Report” and the American Reading Public. Steven Frye, Understanding Cormac McCarthy - Chapter 5 Cormac McCarthy, The Road. Emilio Gentile, God’s Democracy: American Religion After September 11 Özden Sözalan, The American Nightmare Ashley Kunsa, “‘Maps of the World in Its Becoming’: Post-Apocalyptic Naming in Cormac McCarthy's The Road.” Thomas A. Carlson, “With the World at Heart: Reading Cormac McCarthy's “The Road” with Augustine and Heidegger.” Richard Crownshaw, “Deterritorializing the “Homeland” in American Studies and American Fiction after 9/11.”

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024