ONLİNE İTİBAR YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı ONLİNE İTİBAR YÖNETİMİ Kod MİUE2015
Kredi 4 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. KORHAN MAVNACIOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Konu ile ilgili meslek dergilerinde yayınlanan güncel makaleler öğrencilerle paylaşılır. Öğrencilerin, derste öğretim üyesi tarafından verilen temel bilgiler ve güncel örneklere dayanarak konu hakkında kendi fikirlerini oluşturmaları ve ders ortamında paylaşmaları beklenir. Öğretim üyesi veya öğrenciler tarafından sorulan sorular aracılığıyla öğrencilerin kendi yorumlarını yapmaları ve kendi bakış açılarını ortaya koymaları için uygun ortam yaratılmaya çalışılır.

İçerik

Online İtibar Yönetimi dersinin içeriğinde şunlar yer almaktadır: İtibar nedir?, İtibarı oluşturan faktörler?, İnternet ortamında itibarı etkileyen faktörler, Online itibar yönetimi nedir?, Online itibar yönetimi planı hazırlamak, Arama Motoru Optimizasyonu (Search Engine Optimization), Sosyal Medya Takibi ve Analizi, Sosyal Medya Optimizasyonu, Kriz Yönetimi, Kriz planı hazırlamak, Sosyal Medyada Meydana Gelmiş Kriz Örnekleri, Negatif içerikler karşısında ne yapılmalı? Teknik destek, iletişim ve hukuksal süreçlerin yönetimi

Öğretim Yöntemleri

Öğrenciler dersin öğretim üyesi tarafından hazırlanmış ve sisteme önceden yüklenmiş olan ders notlarını incelemiş olarak derse katılır. Canlı ders slayt eşliğinde gerçekleştirilir. Konular dersin öğretim üyesi tarafından güncel örnekler verilerek anlatılır. Öğrencilerin konu ile ilgili detaylı bilgileri hangi kaynaklardan alabileceği bilgisi verilir. Konu ile ilgili meslek dergilerinde yayınlanan güncel makaleler öğrencilerle paylaşılır. Öğrencilerin, derste öğretim üyesi tarafından verilen temel bilgiler ve güncel örneklere dayanarak konu hakkında kendi fikirlerini oluşturmaları ve ders ortamında paylaşmaları beklenir. Öğretim üyesi veya öğrenciler tarafından sorulan sorular aracılığıyla öğrencilerin kendi yorumlarını yapmaları ve kendi bakış açılarını ortaya koymaları için uygun ortam yaratılmaya çalışılır.

Kaynaklar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024