ETKİNLİK YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı ETKİNLİK YÖNETİMİ Kod HILT3116
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NİLÜFER FATMA GÖKSU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, halkla ilişkiler bağlantılı olarak etkinliklerin yapılmasında, öğrencileri etkinlik yönetimi ile ilgili kavramları tanımalarını sağlamaktır. Etkinlik yönetiminde araştırmadan planlamaya ve uygulamadan değerlendirme aşamalarına kadar her aşamayı öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Sonuçta protokol ilkeleri ve kuralları hakkında bilgilendirilerek etkinlik yönetiminde örnek uygulamalar ile beceri edinmelerini sağlanacaktır. Profesyonel yaşamlarında zaman ve kaynakları maksimum oranda kullanabilmeleri, detaycılık ve teknoloji kullanımını uygulayabilir niteliklere sahip olmalarını sağlamaktır.

İçerik

Bu ders çerçevesinde etkinlik yönetimi kavramına bakılacaktır. Stratejik etkinlik yönetiminin işleyişi, bir etkinliğin planlama, uygulama ve değerlendirme aşamaları ile etkinlik yönetiminde medya ilişkileri ele alınacaktır. İnsanların kurumsal yaşamlarında birbirleriyle ilişkilerinde, sosyal ilişkilerinin tamamında, uyumlu ilişkiler geliştirmeyi ve sürdürmelerini sağlayan protokol kuralları, ilkeleri, türleri işlenerek örnek uygulamalar ile ayrıntılı olarak ders çerçevesinde incelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

e-Ders Kitabı, e-Ders Sunumu, Ders Videosu, Anlatım, Uygulama, Örnek Olay İncelemesi

Kaynaklar

Aylin Pira, 2004.Etkinlik Yönetimi, MediaCat yay. 1. Baskı, İstanbul. Nihat Aytürk, 2009.Protokol Yönetimi, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Yayını, 5. Baskı, Ankara. Hasan Tutar, Mehmet Altınöz, 2010. Protokol Bilgisi, Seçkin Yayıncılık, 6.Baskı, Ankara. McDonnell, Ian, Festival and special event management / Ian McDonnell, Johnny Allen, William O'Toole. Brisbane : J. Wiley & Sons Australia, 1999. Stedman Graham, Joe Jeff Goldblatt, Usa Delpy. The ultimate guide to sport event management and marketing. New York : McGraw-Hill, c1995.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024