YARATICI MATEMATİK ETKİNLİKLERİ VE MATERYALLERİ GELİŞTİRME

İzlence Formu

Ders Adı YARATICI MATEMATİK ETKİNLİKLERİ VE MATERYALLERİ GELİŞTİRME Kod SINO9032
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi GÜLŞAH BATDAL KARADUMAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Matematik öğretiminde materyal tasarımı model ve yaklaşımları hakkında genel bilgi sahibi olma. Türkiye’de ve dünyada normal ve üstün yetenekli öğrenciler için matematik öğretiminde kullanılan model ve yaklaşımları öğrenme. Matematik öğretiminde materyal tasarımı bilgilerini kullanarak dersini zenginleştirme.

İçerik

Ders; yaratıcılık, materyal tasarımı ile ilgili temel kavramlar, öğretim materyalleri, matematik öğretiminde materyal, matematik öğretiminde materyal geliştirme, öğretim materyallerinin tasarımı, hazırlanması ve seçimi, ilkokul matematik öğretiminde karşılaşılan kavram yanılgıları, matematiksel kavram yanılgılarının giderilmesine yönelik materyal tasarımı, karikatürlerin matematik öğretiminde kullanımı, matematik öğretiminde araç-gereç kullanımı, matematik öğretimine yönelik yazılımlar, öğretim materyallerinin değerlendirilmesi, çeşitli nitelikteki öğretim materyallerinin değerlendirilmesi, normal ve üstün yetenekli öğrenciler için Türkiye’de ve dünyada matematik öğretiminde kullanılan model ve yaklaşımların incelenmesi konularından oluşmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Konuya dair araştırma ve okuma yapma, ikili ve grup çalışmalarıyla bilgi ve görüş alışverişinde bulunma, proje tabanlı öğrenme

Kaynaklar

Wall, H. S. (2009). Creative Mathematics. U.S.A: Mathematical Association of America. Holton, D., Pearn, C. (2015). Creative Activities in Mathematics - Book 1: Problem-Based Maths Investigations for Lower and Middle Primary. U. S. A: ACER Press.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024