ERKEN RUS EDEBİYATI

İzlence Formu

Ders Adı ERKEN RUS EDEBİYATI Kod LEDE2113
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. EMİNE İNANIR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders, Kiev Rusyası’ndan XVII. yüzyıla uzanan süreçte Rus yazınının dünya kültürüne yönelik arayışlarına eleştirel bir yaklaşımla bakabilme ve yorumlayabilme yeteneğini kazandırmayı amaçlar.

İçerik

"Rus edebiyatının XI. yüzyıldan XVI. yüzyıla kadar tarihsel gelişim süreci ve onun toplumsal olgularla olan ilişkisi incelenir; oluşum evreleri örneklerle tanımlanır. 1. Rus edebiyatının ortaya çıkışını hazırlayan önkoşulları belirlemek 2. Kiev Rusyası’ndan XVII. yüzyıla uzanan süreçte Rus yazınının dünya kültürüne yönelik arayışlarını irdelemek 3. XII. yüzyıldan XVII. yüzyıla kadar ortaya çıkan çeşitli yazın türleri örneklerini sınıflandırma ve değerlendirme yetisine sahip olmak "

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile öğretim, Düz anlatım, Soru-cevap.

Kaynaklar

Dmitriyev, L., Lihachev D. (1980) İstoriya Russkoy Literatury X-XVII vekov, Prosveschenie, M. Gudziy, N.K. (2002) İstoriya Drevnerusskoy Literaturıy, Aspent Press, Moskva. Ujankov, A.N.(1991) Hrestomatiya po Drevnerusskoy Literaturıy, Russki Yazıyk, Moskva. İnanır, Emine (2003) Rus Edebiyatı İncelemeleri Kiev Rusyası’ndan XVII. Yüzyıla, İstanbul, Edebiyat Fakültesi yayınları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024