KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE ATMOSFERİK AFETLER

İzlence Formu

Ders Adı KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE ATMOSFERİK AFETLER Kod COGR4161
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. BARBAROS GÖNENÇGİL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders öğrencilerin küresel iklim değişikliği süreçlerini anlamaları ve yaşanan değişimler sırasında ortaya çıkan ekstrem hava olaylarını kavramalarını hedeflemektedir.

İçerik

Bu ders son yıllarda dünyanın önemli konularından biri haline gelen küresel iklim değişikliklerinin nedenleri ve sonuçları üzerine odaklanmıştır. Dünya tarihi içerisinde görülen değişiklikler, bu değişikliklerin doğal nedenleri ve günümüzde antropojenik süreçlerle ortaya çıkan durum değerlendirilecektir. Bununla birlikte Türkiye ikliminin genel özelliklerine de yer verilecektir. Bununla birlikte iklim değişikliği süreçlerinin tetiklediği atmosfer afetleri de bu derste ele alınacaktır. Öncelşkle atmosfer afetlerinin tanımı yapılacak, sonrasında atmosfer afetlerinin bölümleri ve yeryüzündeki etkileri paylaşılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Ders notu, video anlatım, ppt sunum ve diğer ilgili kaynakların takibi.

Kaynaklar

Ders için hazırlanan ders notu Erinç, S,. 1984, Klimatoloji ve Metodları, İ.Ü. Coğrafya Enstitüsü Yayını, İstanbul. Erol, O. “Genel Klimatoloji”, İ.Ü. Deniz Bil. ve Coğrafya Ens., 1999. Gönençgil B., 2008, Doğal Süreçler Açısından İklim Değişikliği ve İnsan. Çantay Kitabevi, İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024