ENERJİ VE ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI

İzlence Formu

Ders Adı ENERJİ VE ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI Kod COGR4160
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. İSMET AKOVA
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dünya enerji tüketiminin zaman içinde değişimi, enerji üretim ve tüketiminin yeryüzündeki dağılımı ile enerji kullanımının hangi faktörlerle ilgili olduğu konuları üzerinde durulmaktadır. Özellikle kömürün ve petrolün sanayileşme üzerindeki etkisi ve özellikleri değerlendirilmektedir.

İçerik

Enerjinin insanlık için taşıdığı önemin anlaşılması, zaman içinde yararlanılan enerji kaynaklarının değerlendirilmesi, enerji kaynaklarının tercihinde etkili olan faktörlerin ortaya konması ve petrol, kömür gibi bazı enerji kaynaklarının oluşumu, rezervlerinin yeryüzündeki dağılımı ve bu dağılış üzerinde etkili olan faktörlerin belirlenmesi, önemli üretim alanları ile başlıca tüketim bölgelerinin anlaşılması dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

e-Ders Kitabı, e-Ders Sunumu, Ders Videosu

Kaynaklar

Ali Tanoğlu-Enerji Kaynakları, İstanbul Hayati Doğanay- Enerji Kaynakları, Erzurum Yalçın Karabulut-Enerji Kaynakları, Ankara İsmet Akova-Yenilenebilir Enerji Kaynakları Abdullah Türkoğlu-Endüstri Hammaddeleri ve Enerji Kaynakları, İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi Yayını, İstanbul. Ekrem Göksun-Enerji Kaynakları, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi, İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024