PROJE YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı PROJE YÖNETİMİ Kod PEMY8008
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SELİM YAZICI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Günümüzde yöneticilerin birçoğu, yaptıkları faaliyetler gereği proje bazlı çalışmaktadırlar. Özellikle bir proje ekibinden sorumlu olan yöneticiler için, proje yönetiminin temel kavramlarını ve kullanılan teknikleri bilmek günümüzde bir zorunluluk haline gelmektedir. Bu dersin amacı, perakendecilikte proje yönetimi tekniklerini açıklamak, proje organizasyonu ve ekibin yönetimi hakkında bilgi vermek ve bir projenin başından sonuna kadar geçen süreçleri tanıtmaktır.

İçerik

Proje Yönetimi, Projenin Yönetimi ile ilgili kavramlar, Projenin Planlanması : Risklerin Tanımlanması ve Yönetilmesi, Proje Eylemlerinin Tanımlanması, Bağıntıların Kurulması, Projenin Değerlendirilmesi (Estimating), Programların Hazırlaması, Proje Bütçesinin Hazırlanması. Projenin İşletimi (Running) : Proje Ekibinin Oluşturulması, Gelişmelerin İzlenmesi. Beceri (Skills) Yönetimi.

Öğretim Yöntemleri

Konferans

Kaynaklar

Proje Yönetimi Bilgi Birikimi Kılavuzu (PMBOK Kılavuzu), İstanbul: Proje Yönetim Mesleği İlkeleri Teknikleri ve Rotası Derneği (PMI TR), 2009. ERSOY, Mesiha Saat, Proje Yönetimi: Temel Kavramlar ve Araçlar, Ankara: İmaj Yayınevi, 2010. AYERS, James B., Supply Chain Project Management, St. Lucie Press, 2004. BADIRU, Adedeji, vd., Industrial Project Management: Concepts, Tools, and Techniques, CRC Press, 2008. GARDINER, Paul. D., Project Management: A Strategic Planning Approach, New York: Palgrave MacMillan, 2005. KERZNER, Harold, Project Management: A Systems Approach to Planning, Scheduling, and Controlling, 9th. Ed., Wiley, 2006. MANTEL, Samuel J., et. al. Core Concepts: Project Management in Practice, 2. Ed., Wiley, 2005. MEREDITH, Jack R., MANTEL, Samuel J., Project Management: A Managerial Approach, 5. Ed., Wiley, 2002. PINTO, Jeffrey K., Project Management: Achieving Competitive Advantage, 2. Ed., Pearson Education, 2010.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024