TEMEL ECZACILIK KURULU III

İzlence Formu

Ders Adı TEMEL ECZACILIK KURULU III Kod ECZC1006
Kredi 4 AKTS 12
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 4
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ÖZLEM KURT ŞİRİN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Organik moleküllerin yapısını, bitkisel ve mikrobiyolojik ilaç kaynaklarını ve organizmanın yapıtaşlarını tanımak ve bunların ilaç kaynağı olarak kullanılması hakkında temel bilgiyi kazanmak

İçerik

İlaç kaynağı olarak kullanılan doğal ve sentetik kaynaklı ilaç etken maddelerinin, organik moleküllerinin fonksiyonel grupları ile, biyomoleküllerini ve doğal kaynakları tanımlamak dersin kapsamını oluşturur.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, tartışma, araştırma, ödev, problem çözümü ve uygulama.

Kaynaklar

Eczacılık Fakültesi Öğrencileri için Biokimya Dersleri, A. Can, N. Akev, 2016; Eczacılar İçin Organik Kimya, N.Ergenç , Ö.Ateş, A.Gürsoy; Organik Kimya , G.Solomons, C.Fryhle; Organik Kimya, Fessenden & Fessenden; Organik Kimya, Hart & Hart & Craine;. Hugo WB and Russell AD. Pharmaceutical Microbiology. London, Blackwell Science, 2002; Denyer SP and Baird RM. Guide to Microbiological Control in Pharmaceuticals and Medical Devices. Boca Raton, CRC Press Taylor&Francis Group, 2007; Brooks GF, Butel JS and Morse SA. Jawetz, Melnick, & Adelberg's Medical Microbiology. USA, LANGE Basic Science, 2004.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024