TÜRKİYE DENİZLERI

İzlence Formu

Ders Adı TÜRKİYE DENİZLERI Kod DJFY0058
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. FATİH MEHMET ADATEPE
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Karadeniz, Marmara Denizi, Ege Denizi ve Akdeniz?in; morfotektonik birimleri, jeolojik özellikleri, jeofizik (gravite, manyetik, sismik, sismolojik ve ısı akısı) özelliklerinin detaylı incelenmesi ile havzaların içerdiği su kütlesinin fiziksel, kimyasal, biyolojik temel bilgileri ile bu temel konuları içeren bulgular, dersin ana içeriğini oluşturacaktır.

İçerik

Türkiyenin üç tarafını çeviren Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdenizin ayrı, ayrı jeomorfolojisini, jeolojisini ve jeofiziğini tanımlayarak; konular ile ilgili bilgi birikimi sağlamak. Ayrıca bu denizlerin deniz bilimlerinin diğer disiplinleri ile ilgili ve önem taşıyan birçok sorununa çözüm yolları yaratması açısından ilksel katkı oluşturması amaçlanmıştır

Öğretim Yöntemleri

Bilgisayar ve sunuş yolu ile öğretim yapılacak, harita kullanımı ile uygulama sağlanacaktır

Kaynaklar

Türkiye Denizleri Ders Notları, Prof. Dr. Sırrı ERİNÇ, Prof. Dr. Fatih ADATEPE (Güncel) Bilimsel Açıdan Karadeniz, Prof. Dr. Fikret BAYKUT ve diğ., 1982 Marmara Denizi?nin Jeolojik Oşinografisi, Editörler: E. Doğan, A.Kurter, 2000. Ege Denizi, Türkiye ile Komşu Ege Adaları, Prof. Dr. Sırrı ERİNÇ, Prof. Dr. Talip YÜCEL, 1988. Bollettino Di Geofisica, teorica ed applicata, Monograph on the Black Sea, Vol.XXX, 117-118, March-June 1988, Boll.Geof.Teor.Ap.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024