PHARMACEUTICAL BOTANY

İzlence Formu

Ders Adı PHARMACEUTICAL BOTANY Kod IECZ2030
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 3
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. EMİNE AKALIN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Tıbbi, faydalı ve zehirli bitkileri bilimsel sistematik bir düzen içinde tanıtma, bilimsel adlarını, tanıtıcı özelliklerini, yayılışlarını, kullanılışlarını, tıbbi ve ekonomik değerlerini öğretmek. Türkiye'nin olağanüstü zenginlikteki florasını ve tıbbi bitkilerini tanıtmak.

İçerik

Tıbbi bitkilerin sınıflandırılması, adlandırılması ve teşhisi; Çiçekli bitkiler ve eğreltiler başta olmak üzere çeşitli guruplardaki tıbbi bitkilerin evrimsel sıralama ile tanıtılması; Zehirli ve ekonomik bitkilerin tanıtılması; Türkiye florası ve bioçeşitliliği; Türkiye'nin doğal ve tıbbi bitkilerinin tanıtılması ve tıbbi bitkiler ile ilgili yenilikler.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, tartışma, araştırma ve uygulama.

Kaynaklar

Baytop, A., (1991) Farmasötik Botanik Ders Kitabı, İstanbul, İÜ Yayınları. Baytop, A., (1993) Farmasötik Botanik Uygulamaları (ders kitabı). Baytop, A., (1987) Bitkisel drogların anatomik yapısı (ders kitabı). Prendergast, H., D., V. et al. (1998) Plants for Food and Medicine, Whitstable Litho, UK Youngken, H., (1951) Pharmaceutical Botany, The Blakiston Company, York.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024