ANALYSIS IN GIS

İzlence Formu

Ders Adı ANALYSIS IN GIS Kod CGRF-İNG1059
Kredi 5 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 5
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Doç. CİHAN BAYRAKDAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Coğrafi Bilgi Sistemleri bünyesindeki veri yapılarından vektör ve raster veri türlerine ait sınıflama, sorgulama, ölçme fonksiyonları, çakıştırma analizleri, komşuluk analizleri ve bağlantı analizleri gibi analitik fonksiyonları hakkında teorik ve uygulamalı olarak derslerin yapılmasıdır.

İçerik

Coğrafya bölümü programı içerisinde 4 dönemlik CBS derslerinin 2. dönemini oluşturmaktadır ve 1. dönemdeki dersin devamı niteliğindedir. 1. Dönemde alınan CBS ile ilgili temel kavramların üzerine CBS'nin analiz fonksiyonlarının neler olduğu, vektör ve raster verilerde nasıl çalıştığı konularında hem teorik hem de uygulamalı dersler yapılmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, öğrenci katılımlı ders anlatımı, sunuş yolu ile öğretim, bilgisayarda uygulama.

Kaynaklar

De By, R.A. and Huisman, O., 2009, Principles of Geographic Information Systems An introductory textbook, ITC, Netherlands. Fazal, S., 2008. GIS Basics. New Age International. Krivoruchko, K. 2011. Spatial Statistical Data Analysis for GIS Users. Esri Press, California. Lo, C.P. and Yeung, A.K.W., 2005. Concepts and Techniques of Geographic Information Systems. Prentice Hall. Turoğlu, H., 2008, Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Temel Esasları Genişletilmiş 2. Baskı. Çantay Kitabevi. İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024