İLKÖĞRETİM PROGRAMLARINDA TEKNOLOJİ ENTEGRASYONU

İzlence Formu

Ders Adı İLKÖĞRETİM PROGRAMLARINDA TEKNOLOJİ ENTEGRASYONU Kod SINO9068
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. İRFAN ŞİMŞEK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Eğitimde bilişim teknolojilerinin günümüzde aktif kullanılmaya başlanmış ve eğitimin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Sınıf Öğretmenliği eğitimi öğretim programlarında teknoloji entegrasyonu tartışılacak ve örnek uygulamalar yapılacaktır.

İçerik

Ders; İlköğretim Sürecinde Teknoloji Eğitiminin Öneminin Tartışılması, Kuramdan Uygulamaya Öğretim Tasarımı, Kuramdan Uygulamaya Öğretim Teknolojileri, Teknolojinin Öğretme-Öğrenme Sürecine Entegrasyonu, Teknoloji Entegrasyonun Önündeki Engeller ve Çözüm Önerileri, Öğretmen Eğitiminde Teknoloji Entegrasyonu Planlama Modelleri, Teknolojik Pedagojik İçerik Bilgisi Modeli, Bilişim Teknolojilerinin Eğitim Ortamlarına Kaynaştırılması, Eğitimde Teknoloji Sorunları ve Okullarda Çözüm Yollarının Aranması, Öğrenme Nesneleri: Tasarım ve Geliştirme, Çevrimiçi Öğrenme Ortamları Tasarımı ve Kullanımı, Sınıf Öğretmenliği Eğitim Programlarındaki Teknoloji Entegrasyonu, Teknoloji Entegrasyonunun Değerlendirilmesi, Sınıf Öğretmenliği ve FATİH Projesi konularından oluşmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Konuya dair araştırma ve okuma yapma, ikili ve grup çalışmalarıyla bilgi ve görüş alışverişinde bulunma, proje tabanlı öğrenme

Kaynaklar

Kitaplar, bilgisayar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024