İLKÖĞRETİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI

İzlence Formu

Ders Adı İLKÖĞRETİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI Kod SINO7707
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. İRFAN ŞİMŞEK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Eğitimde bilişim teknolojilerinin günümüzde aktif kullanılması ve eğitimin ayrılmaz bir parçası olamasından dolayı sınıf öğretmenliğinde kullanımı tartışılacak ve örnek uygulamalar yapılacaktır.

İçerik

Ders; Eğitim Teknolojileri ve Kullanım Alanları, Öğretim Teknolojisi, Bilişim Teknolojilerinin Öğretim Sürecindeki Yeri, Bilgisayar ve İletişim Teknolojilerinin (BİT) Öğretme-Öğrenme Sürecine Entegrasyonu, Teknolojik Pedagojik İçerik Bilgisi Modeli, Teknoloji Entegrasyonu Planlama Modelleri, Sınıf Öğretmenliği Eğitiminde Web 2.0 ve Blog Kullanımı, Eğitiminde Kullanılan Teknolojik Araç ve Gereçler, Eğitimde Teknolojik Araç ve Gereçlerin Seçimini Etkileyen Faktörler, FATİH Projesi Kapsamında Sınıfta Etkileşimli Tahta ve Tablet Kullanımı, FATİH Projesi Kapsamında Zenginleştirilmiş Ders Materyallerinin İncelenmesi, İlköğretim Bilişim Teknolojileri Ders Kitapları İncelenmesi konularından oluşmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Konuya dair araştırma ve okuma yapma, ikili ve grup çalışmalarıyla bilgi ve görüş alışverişinde bulunma, proje tabanlı öğrenme

Kaynaklar

Yilmaz, M. (2007). Sınıf öğretmeni yetiştirmede teknoloji eğitimi. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 27(1). Türel, Y. K. (2012). Teachers’ negative attitudes towards interactive whiteboard use: Needs and problems. Elementary Education Online, 11(2), 423-439. Akıncı, A., & Seferoğlu, S. S. (2010). Bilişim Şuraları, Teknoloji Politikaları ve Eğitim. Ak de ik Bi işi - Ş.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024