FRANSIZ TİYATROSUNA GİRİŞ

İzlence Formu

Ders Adı FRANSIZ TİYATROSUNA GİRİŞ Kod FRDE2065
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ARZU MEHLİKA KUNT
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı Fransız Edebiyatında başlangıcından bu güne tiyatro türünün gelişimi ve değişimi tarihsel, kültürel ve yazınsal bağlamda ele alınarak türün zaman içerisindeki gelişimi öğretmektir.

İçerik

Bu derste edebiyat türü olarak tiyatronun nitelikleri, tarihi gelişimindeki önemli dönüm noktaları, tiyatro inceleme ve çözümleme yaklaşımları ve Fransız tiyatrosunu temsil eden yazarların belli başlı yapıtlarından örnekler incelenmektedir. Bu bağlamda çeşitli yüzyıllarda yer alan akımlar, bu akımların tiyatro türü üzerindeki etkileri de incelenmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Düz Anlatım, Grup çalışması (sunum), Power point

Kaynaklar

Le théâtre en France, Jomaron J, 2 Vol.ouvrage collectif, A.Colin 1989 Le théâtre français du XIXe siècle, Arsac L, Ellipses 1996 Le théâtre français du XXe siècle, Evrard F, Ellipses 1996 Dom Juan, Molière Phèdre, Racine Le jeu de l’amour et du hasard, Marivaux Le mariage de Figaro, Beaumarchais Préface de Cromwell, Victor Hugo La cantatrice chauve, Eugène Ionesco En attendant Godot, Samuel Beckett Les bonnes, Jean Genet La parodie, Arthur Adamov Dans la solitude des champs de coton, Koltès Inventaires, P.Minyana Juste la fin du monde, J.L. Lagarce

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024