FRANSIZ ROMANINA GİRİŞ

İzlence Formu

Ders Adı FRANSIZ ROMANINA GİRİŞ Kod FRDE2111
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ARZU MEHLİKA KUNT
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Fransız Romanını Ortaçağdan günümüze anlatarak, öğrencilere Fransız romanının tarihini tanıtmak. Roman türünün içerdiği özelliklerin çözümlemesini yapmak.

İçerik

Bu derste edebiyat türü olarak romanın nitelikleri, tarihi gelişimi, roman inceleme ve çözümleme yaklaşımları ve Fransız romanını temsil eden yazarların belli başlı yapıtlarından örnekler incelenmektedir. XVI. yy, XVII. yy, XVIII. yy, XIX.yy ve Birinci Dünya Savaşı?nın hemen öncesi, her iki savaş arası ve sonrası dönem Fransız romanında gözlemlenen biçim ve içerik değişiklikleri incelenmektedir. İki savaş arası Fransız edebiyatının önde gelen yazarların yapıtları; ayrıca, gerçeküstücülük, varoluşculuk, Yeni Roman gibi XX.yy akımlarının önde gelen temsilcilerinin belli başlı yapıtları incelenmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, Grup çalışması (sunum), Power point sunum

Kaynaklar

XXe siècle, Lagarde-Michard, Bordas 1985 A la découverte du roman, Catherine Durvye, Ellipses 2000 Pour un nouveau roman, Alain Robbe-Grillet La Princesse de Clèves, Mme de Lafayette Le Père Goriot, H. de Balzac Eugénie Grandet, H.de Balzac Les faux-monnayeurs, A.Gide L'étranger, A.Camus Örnek Metinler

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024