TÜRKİYE SULAR COĞRAFYASI

İzlence Formu

Ders Adı TÜRKİYE SULAR COĞRAFYASI Kod CGRF2076
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. TOPÇU AHMET ERTEK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Jeomorfoloji ve hidrolojinin ortak alanını oluşturup, Türkiye uygulamasını meydana getiren dersin amacı Türkiye Göllerinin ve akarsularının oluşum ve gelişimlerini, bunun yanı sıra varsa göl çanaklarındaki su seviyelerinin değişimlerinin ve akarsu rejimlerinin açıklanması ve hidrolojik bilançosunun izahını esas alır. Dersin uygulaması olarak haftasonları ve yaz aylarında arazi çalışması uygulamaları yaptırılır.

İçerik

Jeomorfoloji ve hidrolojinin ortak alanını oluşturup, Türkiye uygulamasını meydana getiren dersin amacı, Türkiye Göllerinin ve akarsularının oluşum ve gelişimlerini, bunun yanısıra varsa göl çanaklarındaki su seviyelerinin değişiminin ve akarsu rejimlerinin açıklanması ve hidrolojik bilançonun izahını esas alır. Dersin uygulaması olarak hafta sonları ve yaz aylarında arazi çalışması uygulamaları yaptırılır.

Öğretim Yöntemleri

Sunum, anlatım, hesaplama, çizim ve soru-cevap yoluyla öğretim

Kaynaklar

ERTEK, A. 2016. “Türkiye Hidrografyası” s: 71-117, (Editör: Doç.Dr. Meryem HAYIR KANAT: “Türkiye Coğrafyası ve Jeopolitiği”). Nobel Akademik Yayınları, 536 s., İstanbul. İNANDIK,H. 1965. Türkiye Gölleri (Morfolojik ve Hidrolojik Özellikler). İ.Ü.Coğrafya Enst. Yay. No: 44, İstanbul. HOŞGÖREN, M.Y. 1994. Türkiye'nin Gölleri. Türk Coğrafya Dergisi, Sayı:29, s:19-51, İstanbul. GÜNEY,E. 2004. Türkiye Hidrografyası. Çantay Kitabevi, İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024