MADENLERİN DAĞILIŞI VE KULLANIMI

İzlence Formu

Ders Adı MADENLERİN DAĞILIŞI VE KULLANIMI Kod CGRF2153
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. SELMA AKAY ERTÜRK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, Dünya'nın farklı bölgelerinde çıkarılan madenlerin özelliklerini, dağılışını ve kullanımını, madencilik faaliyetlerinin Dünya'daki dağılışını ve başlıca maden sahalarını ekonomik coğrafya açısından incelemektir.

İçerik

Bu derste Dünya'da çıkarılan madenlerin özellikleri, dağılışı ve kullanımı, madencilik faaliyetlerinin Dünya'daki dağılışı ve başlıca maden sahaları ekonomik coğrafya açısından incelenecektir. Derste ayrıca Türkiye'nin madenciliği üzerinde de durularak, madenciliğin ülke dış ticaretindeki, kalkınma planlarındaki yeri ve önemi ile küreselleşmenin Türkiye madenciliği üzerindeki etkileri irdelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, soru-cevap, power point sunum

Kaynaklar

Tümertekin E., Özgüç N. (2012).Ekonomik Coğrafya Küreselleşme ve Kalkınma, Çantay Kitabevi, İstanbul. Soykan, F.,Mutluer,M. (1995). Türkiye’de Madencilik ve Maden Yataklarının Coğrafi Dağılışı, Ege Coğrafya Dergisi , Sayı 8, sf. 37-56, İzmir. Doğan Sertkaya, Ö. (2005). Türkiye’de Altın Madenciliği, İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Coğrafya Dergisi, Sayı 13, sf.105-157, İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024