FR.SÖZLÜ ANLATIM TEKNİKLERİ

İzlence Formu

Ders Adı FR.SÖZLÜ ANLATIM TEKNİKLERİ Kod FRDE1010
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NURCAN KARAAĞAÇ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu derste öğrencilerin kendilerini Fransızca anlatabilmelerini sağlamak amacıyla okuma, anlama, dinleme ve konuşma alıştırmaları yaptırılır.

İçerik

Bu derste öğrencilerin kendilerini Fransızca anlatabilmelerini sağlamak amacıyla okuma, anlama, dinleme ve konuşma alıştırmaları yaptırılır. Çeşitli iletişim durumlarını yansıtan karşılıklı konuşmalar yardımıyla, Fransızca sözlü anlatım edimleri kazandırılır. Öğrencilerin konuşma becerilerinin daha çok geliştirilmesi amaçlanır. Çeşitli konular üzerinde kendilerini rahat bir biçimde anlatabilmeleri amacıyla, seçilecek konular üzerinde rol oyunları düzenlenir. Bu oyunlarda öğrencilerin kullanabilecekleri söz örnekleri ve sözcükler önceden hazırlanarak öğrenilmeleri sağlanır.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, tartışma soru-cevap, küçük grup çalışması.

Kaynaklar

-La Grammaire pour tous, Le nouveau Bescherelle, Librairie Hatier, Paris, 1984. -Larousse de la grammaire, Difficultés usages, 4000 exemples, Librairie Larousse, 1983. -Larousse de conjugaison, 10 000 verbes, 115 conjugaisons, Librairie Larousse, 1980 ou L’art de conjugaison, Bescherelle -L’orthographe pour tous, Les pièges de l?ortographe, Les homonymes, L’Etymologie, Lexique de 18 000 mots, Nouvelle édition entièrement remise à jour, Hatier Paris, 1990. -Nouveau dictionnaire des difficultés du français moderne, Duculot, Paris, 1991

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024