FİNANSAL MUHASEBE

İzlence Formu

Ders Adı FİNANSAL MUHASEBE Kod FINA8009
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. AYÇA ZEYNEP SÜER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı, işletmelerin değişik yönetim kademelerinde görev alacak yönetici adaylarına bu görevleri esnasında gereksinimleri olacak hizmet ve ticaret işletmelerindeki muhasebe döngüsü ve muhasebenin temel ilke ve kavramları ile finansal tabloları hazırlama ve anlama becerisini kazandırmaktır.

İçerik

Finansal Muhasebe, genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine göre finansal olayların kaydedilmesi, finansal tabloların hazırlanması ve analiz edilmesi süreci olan muhasebe bilgi sistemidir.

Öğretim Yöntemleri

a)Ders Anlatma: Dersle ilgili temel kavramlar çok sınırlı olarak anlatılacaktır. Esas olarak öğrencilerin işlenecek konuları önceden okuyarak derse gelmeleri ve böylece derslerde tartışmalara katılmanız gerekmektedir. b)Ödevler: Zaman zaman verilecek ödevler hazırlanacaktır. Konuların iyi kavranabilmesi için bu ödevlerin, gerekli zaman ayrılarak, titizlikle hazırlanması gerekmektedir. c)Örnek Olaylar (Vak'alar): Ders programı çerçevesinde ağırlıklı olarak örnek olayların tartışılması planlanmıştır. Bunlar öğrencilere önceden verilecek ve belirlenen günde tartışılması istenecektir. Öğrenciler bu örnek olayları önce kendi okuyup düşünmeli, daha sonra sınıf arkadaşlarıyla tartışmalı ve sonra da sınıfta tartışmalıdır. Tartışmalara katılım çok önemlidir ve öğrencilerin dersten alacakları başarı notunun belirlenmesinde önemli bir ağırlığı vardır.

Kaynaklar

•Finansal Muhasebe ve Tekdüzen Muhasebe Sistemi, Yenilenmiş 3. Baskı, Prof. Dr. Cengiz ERDAMAR, Prof. Dr. Feryal ORHON BASIK, Türkmen Kitabevi , İstanbul, 2010. •Bu kaynak dışında İ.Ü. İşletme Fakültesi kitaplığında bulunan çok sayıda Türkçe ve yabancı dildeki kitaplardan yararlanılabilir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024