PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI

İzlence Formu

Ders Adı PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI Kod PAZR7003
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ABDULLAH OKUMUŞ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Pazarlama Araştırmaları dersi ile öğrencilerin aşağıda yer alan konularda yeterli düzeyde bilgi sahibi olmaları amaçlanmaktadır: -Pazarlama araştırmalarında kullanılan temel kavramlar ve terminolojiyi anlamak -İşletmelerin karşılaşacağı sorunlara metodolojik yaklaşım göstermek -Araştırma sürecinin her aşamasını detaylı olarak bilmek -Bir pazarlama araştırma projesini başından sonuna değin götürebilmek -Pazarlama Araştırmalarında ihtiyaç duyulan paket programı kullanmak ve gerekli analizleri anlayıp uygulayabilmek -Pazarlama Araştırmaları becerilerini kazandırmaya yönelik oluşturulan vakaları tartışabilmek ve çeşitli önerilerde bulunabilmek

İçerik

Pazarlama Araştırmaları dersinin temel amacı, pazarlama konusunda herhangi bir problemin belirlenmesi ve belirlenen bu problemin çözülmesi amacına yönelik bilgilerin toplanması, analiz edilmesi, yorumlanması ve problemin çözümü ile ilgili gerekli önerilerde bulunulabilmesini sağlamaktır.

Öğretim Yöntemleri

Konular ders anlatımı, sınıf içi tartışmalar ve sunumlar şeklinde işlenecektir ve sorunlarına yönelik konular vaka yöntemi kullanılarak tartışılacaktır.

Kaynaklar

1. Naresh K. Malhotra, Marketing Research: An Applied Orientation, Prentice Hall, Inc. 2. Kemal Kurtuluş, Pazarlama Araştırmaları, Filiz Kitabevi. 3. Ercan Gegez, Pazarlama Araştırmaları, Beta Basım Yayın. 4. Mahir Nakip, Pazarlama Araştırmaları: Teknikler ve (SPSS Destekli) Uygulamalar, Seçkin Yayıncılık. 5. ޞeref Kalaycı, SPSS Uygulamalı Çok Değişkenli İstatistik Teknikleri, Asil Yayın. 6. Joseph F. Hair, Bill Black, Barry Babin, Rolph E. Anderson, Ronald L. Tatham, Multivariate Data Analysis, Prentice Hall, Inc.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024