FINANCIAL ACCOUNTING

İzlence Formu

Ders Adı FINANCIAL ACCOUNTING Kod ISTI7004
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. FATİH YILMAZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin temel amacı, işletmelerin değişik yönetim kademelerinde görev alacak yönetici adaylarına bu görevleri esnasında gereksinimleri olacak hizmet ve ticaret işletmelerindeki muhasebe döngüsü ve muhasebenin temel ilke ve kavramları ile finansal tabloları hazırlama ve anlama becerisini kazandırmaktır.

İçerik

İşletmelerin bilgi üretim birimi olan muhasebe biriminin temel fonkisyonlarını tanımlar. Yönetici adayı olan katılımcıların, hizmet ve ticaret işletmelerinde meydana gelen finansal olayların muhasebe bilgi sistemi çerçevesinde yorumlama, analiz etme ve genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri kapsamında finansal raporları hazırlama sürecini öğrenmelerini sağlar. Bu öğrenme süreci ders anlatım ve vak'a çözümleriyle sağlanır. Vak'a çalışmaları öğrencilerin derse katılımını arttırarak analiz etme, yorumlama ve karar verme yeteneklerini geliştirir.

Öğretim Yöntemleri

a) Ders Anlatma: Dersle ilgili temel kavramlar çok sınırlı olarak anlatılacaktır. Esas olarak öğrencilerin işlenecek konuları önceden okuyarak derse gelmeleri ve böylece derslerde tartışmalara katılmanız gerekmektedir. b) Ödevler: Zaman zaman verilecek ödevler hazırlanacaktır. Konuların iyi kavranabilmesi için bu ödevlerin, gerekli zaman ayrılarak, titizlikle hazırlanması gerekmektedir. c) Örnek olaylar (vak'alar): Ders programı çerçevesinde ağırlıklı olarak örnek olayların tartışılması planlanmıştır. Bunlar öğrencilere önceden verilecek ve belirlenen günde tartışılması istenecektir. Öğrenciler bu örnek olayları önce kendi okuyup düşünmeli, daha sonra sınıf arkadaşlarıyla tartışmalı ve sonra da sınıfta tartışmalıdır. Tartışmalara katılım çok önemlidir ve öğrencilerin dersten alacakları başarı notunun belirlenmesinde önemli bir ağırlığı vardır.

Kaynaklar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024