İSTATİSTİK

İzlence Formu

Ders Adı İSTATİSTİK Kod ISTT0015A
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ÇİĞDEM ARICIGİL ÇİLAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İşletmelerin tüm departmanlarında yapılan araştırmalarda kullanılması gereken araştırma yöntemlerinin teorik ve uygulamalı olarak ele alınması.

İçerik

Derslerde tanımsal istatistik ölçüler, örnekleme teorisi, anakütle parametrelerinin tahmini ve test edilmesi, regresyon korelasyon analizi ve temel zaman serileri analizi konuları işlenecektir. Sınıfta SPSS uygulamalı örnekler incelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

3 saatlik derslerde önce konulara ait teorik anlatım yapılacak, sonra örnek uygulamalar yapılacaktır. Uygulamalarda SPSS paket programından yararlanılacaktır.

Kaynaklar

1) Orhunbilge, N. (2014). Tanımsal İstatistik, Olasılık ve Olasılık Dağılımları, 2.baskı. Nobel Yayıncılık, Ankara; 2) Orhunbilge, N. (2000). Örnekleme Yöntemleri ve Hipotez Testleri, 2.baskı. Avcıol Basım, İstanbul; 3) Orhunbilge, N. (2010). Çok Değişkenli İstatistik Yöntemler. İÜ İşletme Fakültesi Yayınları No:286, İstanbul; 4) Orhunbilge, N. (1999). Zaman Serileri Analizi Tahmin ve Fiyat İndeksleri. İÜ İşletme Fakültesi Yayınları No:277, İstanbul. 5) Bu konuları içeren tüm diğer kaynaklar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024