TÜRK BORÇLAR HUKUKUNA GÖRE SATIM HUKUKU

İzlence Formu

Ders Adı TÜRK BORÇLAR HUKUKUNA GÖRE SATIM HUKUKU Kod OZHU7538
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HALUK NAMİ NOMER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

6098 Sayılı Türk Borçlar Kanununun satış sözleşmesine ilişkin hükümlerinin değerlendirilmesi, anlam ve kapsamlarının tespit edilmesi, karşılaştırmalı hukuk ve olması gereken hukuk bakımından etkinliklerinin araştırılması amaçlanmaktadır.

İçerik

Türk Borçlar Kanununun sistematiğine uygun olarak satış sözleşmesine ilişkin hükümler incelenecek ve yorumlanacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Öncelikle Türk Borçlar Kanununun sistematiğine uygun olarak satış sözleşmesine ilişkin hükümler öğrenciler ile birlikte maddeler halinde incelenecektir.Daha sonra önemli görülen konular öğrenciler arasında paylaştırılacak ve öğrencilerden bu konularda birer ödev hazırlamaları istenecektir. Ödevler derslerde tek tek değerlendirilecek ve kapsamlı olarak irdelenecektir. Dersin her aşamasında, ilgili hükümlerin anlamlarının ve yerindeliklerinin araştırılmasında karşılaştırmalı hukuktan faydalanılacaktır.

Kaynaklar

6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu 818 Sayılı Borçlar Kanunu MİLLETLERARASI MAL SATIMINA İLİŞKİN SÖZLEŞMELER HAKKINDA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ANTLAŞMASI (CISG) Haluk Nami Nomer, Borçlar Hukuku Genel Hükümler, 14. bası, İstanbul, 2015 Nomer Haluk Nami/Engin Baki İlkay, Türk Borçlar Kanunu Şerhi, 2. Kısım Özel Borç İlişkileri, Cilt I: Satış Sözleşmesi I. Fasikül, Giriş Madde 207-214, 215, 3. Bası, Ankara, Seçkin Yayınları, 2017

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024