REKABET HUKUKUNUN GÜNCEL SORUNLARI

İzlence Formu

Ders Adı REKABET HUKUKUNUN GÜNCEL SORUNLARI Kod OZHU7566
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi FATİH AYDOĞAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Piyasa ekonomisinin bir dış müdahaleye gerek duymaksızın yönlendirilebilmesi için gerekli olan dinamiklerin ve kuralların kavranılması, serbest piyasa ile rekabet arasındaki sınırların öğrenilmesi, devletin piyasalara müdahale etmesi gibi rekabet üzerinde oluşan dış etkilerin ya da teşebbüsler arasında rekabeti sınırlayan anlaşmaların eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirilmesi, serbest rekabet düzeninin sağlanması için öngörülmesi gereken ilkelerin ve düzenlemelerin nelerden ibaret olduğunun anlaşılması, rekabet hukukunun tüketici hukuku, idare hukuku ve diğer disiplinler arasındaki bağlantısının belirlenmesi dersin amaçları arasında yer almaktadır.

İçerik

Bir tüketici grubuna aynı dönemde, aynı türdeki mal ya da hizmetleri satan teşebbüsler arasındaki ilişkilerin nasıl cereyan ettiği, serbest rekabet düzeninin oluşturulması ve korunmasına yönelik olarak rekabet hukukunun faaliyet alanının tespiti dersin genel içeriğini belirlemektedir.

Öğretim Yöntemleri

Ders anlatımı, öğrenciler tarafından seminer ödevlerinin hazırlanması sunulması ve tüm öğrenciler tarafından tartışılması.

Kaynaklar

1- İ. Yılmaz ASLAN, Rekabet Hukuku Dersleri, Ekin Yayınevi, 5. Baskı, Bursa 2015. 2- Pelin GÜVEN, Rekabet Hukuku, Yetkin Yayınları, Ankara, 2008. 3- Cevdet İlhan GÜNAY, Rekabet Hukuku Dersleri, Yetkin Yayınları, Ankara, 2014. 4- Mustafa ATEŞ, Rekabet Hukukuna Giriş, Adalet Yayınevi, Ankara, 2013.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024